Merk van de maand: Sogoodtowear

12-09-2020

Deze maand stellen we je voor aan een bijzonder merk dat de wereld in alle opzichten een stukje mooier maakt: Sogoodtowear. Het merk, dat zich specialiseert in duurzaam geproduceerde cashmere essentials, heeft onze harten én een plekje in onze winkel veroverd.

Fair-trade
Sogoodtowear werkt samen met ondernemers, boeren, spinners en wevers in Nepal, waarmee wordt bijgedragen aan een eerlijke kledingindustrie. Alle winst van het merk wordt geïnvesteerd in de verbetering van de leefomstandigheden van de locals, waardoor een opwaartse spiraal wordt gecreëerd. Het merk heeft als doel om binnen 10 jaar 300 kleine boerderijen te bezitten die worden gerund door lokale boeren. Daarmee zouden maar liefst duizend gezinnen kunnen worden onderhouden.

De Almathea-geit
De geiten die worden gebruikt voor de productie van het cashmere zijn een kruising tussen lokale geiten en een speciale soort uit Australië. De combinatie van deze twee soorten geiten is door Sogoodtowear gedoopt tot Almathea (de God van de geiten) en zorgt voor een hoge kwaliteit cashmere. De geiten worden op een ecologische manier gefokt en leven een vrij leven onder de hoede van geitenherders en lokale boeren. Het merk is dus goed voor mens én dier.

Ecologisch
De ontwikkeling van de kleding vindt allemaal plaats in een eco-goedgekeurde fabriek in Nepal, waar getalenteerde ambachtslieden de ontwerpen tot leven laten komen. Door in het gehele proces zo ecologisch mogelijk te handelen, is het merk dus ook nog eens milieuvriendelijk.

Ook niet onbelangrijk is dat de items van Sogoodtowear echt ontzettend mooi en van hoge kwaliteit zijn. Kom dus vooral in onze winkel kijken!

Tot 19 september kun je bij Nonne een prachtige shawl van het merk winnen. Meedoen? Neem dan een kijkje op onze Instagram.